today was a fairytale...

helo.
pa khabar.?
sori lama x update bellog,.
hee,
today,aku nk crita  psai apa yng dilalui aku hari ini.
fb aku dh xley guna!
*cam harems kan *
and then ,
terpaksalah aku guna yng bru,
huhu,
sedey gila.
sedey sbb 3 ribu frens hilng bgitu saja,
huhu,
ok3,
dh la tuh,
bye3, :))

tsunami di JEPUN,

Pada 11 Mac 2011 yang lalu, tsunami berlaku di Jepun yang berskala 8.9 dan menyebabkan ramai yang maut. Tapi dalam entry ni aku nak share sedikit pengajaran yang boleh kita pelajari based on article oleh Zuhairi Ali @ Cas Bateri di Kosmo :
  • Harga diri sangat penting walaupun dalam situasi bencana
  • Gunakan pengalaman menghadapi bencana untuk bangkit menjadi lebih kuat
Sedikit kisah yang dialami oleh pelajar Malaysia di tempat kejadian, Sendai, Jepun:
  • Pelajar pergi jumpa kawan di Universiti Tohoku
  • Dapat jumpa rakan tetapi nak pulang ke Tokyo menggunakan kereta api laju tak dapat disebabkan sistem pengangkutan lumpuh. By the way, jarak Sendai ke Tokyo lebih kurang 300km
  • Jalan bergegar selama beberapa minit dan merekah sehingga teksi yang dinaiki melanggar bahu jalan, pemandu meminta jangan keluar dari kenderaan
  • Gegaran sangat kuat dan cukup lama sampai berdengung telinga dan ada orang macam mabuk, berdiri pun tak boleh
  • Kaca tingkap bangunan pecah berderai dan macam-macam bunyi kedengaran, ada yang terbakar tetapi tiada bangunan runtuh
  • Rakyat Jepun saling bantu-membantu satu sama lain. Pelajar Malaysia juga sempat membawa turun seorang OKU dari tingkat tiga dan mencari anak seorang wanita
  • Seorang peruncit menolak dengan troli berpuluh-puluh botol air mineral dan snek untuk diagihkan kepada orang ramai dan kanak-kanak prasekolah
  • Sebuh kedai elektrik yang ditinggalkan dalam keadaan terbuka tidak menjadi sasaran pencuri
Begitulah sedikit sebanyak. Memang sungguh kagum dengan sikap orang Jepun terutamanya membawa air mineral dan juga peralatan eletrik tidak dicuri. Masih ingatkah kejadian lori yang membawa duit syiling dan beras terbabas dan jatuh di Malaysia. Bagaimanakah sikap orang Malaysia ketika itu, adakah mereka menolong atau mengambil kesempatan? Sama-sama le kita fikirkan.


Promote Page sat! HAHA

HAHA,
nmpk x page kt atas tu ?
klau xdk nmpk,
memang nk Innalilla la tuh,
ahha,
bgi yng nmpak , baguihh,
haha,
tolong like sat page kt ataih tu,
saja.
jasamu akan ku kenang, :D

the complicated girl.;)

tday,aku nk crita about a girl,
heee,
her name is Nur Farzana Tahir,
13 years old,
study at MRSM kulim,
she's got 5 a in upsr,
hehe,
*cakap BAAHASA MALAYSIA lak*
dia baek,hehe,
suka msej ngn dia,,heheh
NUR FARZANA TAHIR,



LEMBAPP!!

urrgghhh!!
lembapnya internet,
i feel like nk teqajang ja broadabnd tuh,
ni smua sbb Tsunami kt Jepun,
internet  lmbab,haiisshhhh!
*here some information for you. :-P *
Telekom Malaysia Berhad (TM) keinginan untuk memberitahu kepada pelanggan -pelanggan kami bahawa TM dan ahli-ahli konsortium yang telah mengenalpasti bahawa gempa terjadi di Jepun saat ini sebelumnya telah mempengaruhi Jepun - US Kabel Jaringan (JUCN) dan Asia Pacific Cable Network 2 (APCN2) rangkaian kabel yang menghubungkan Malaysia ke Amerika Syarikat (AS) dan Hong Kong (HK). >.<
and lagi satu
Sebuah pembangkit listrik tenaga nuklear di Fukumi , Jepun meletup di 04:30 hari ini . Jika besok hujan , jangan keluar rumah . Jika anda berada di luar, pastikan bahawa anda mempunyai perlindungan hujan . Ini hujan asid . Jangan biarkan menyentuh anda . Hujan asid ini boleh membakar kulit anda, kehilangan rambut anda atau kanser . Harap FORWARDkan , tetap aman dan mengingatkan semua orang yang anda kenal

Taylor Swift-Love Story

We were both young when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts:
I’m standing there on a balcony in summer air.
See the lights, see the party, the ball gowns.
See you make your way through the crowd
and say hello;
Little did I know
That you were Romeo; you were throwing pebbles,
And my daddy said, “Stay away from Juliet.”
And I was crying on the staircase,
begging you, ‘Please, don’t go.’
And I said,
“Romeo, take me somewhere we can be alone.
I’ll be waiting; all there’s left to do is run.
You’ll be the prince and I’ll be the princess
It’s a love story – baby just say ‘Yes.’
So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet ’cause we’re dead if they knew.
So close your eyes; escape this town for a little while.
‘Cause you were Romeo, I was a scarlet letter,
And my daddy said “Stay away from Juliet,”
But you were everything to me; I was begging you, ‘Please, don’t go,’
And I said,
“Romeo, take me somewhere we can be alone.
I’ll be waiting; all there’s left to do is run.
You’ll be the prince and I’ll be the princess
It’s a love story – baby just say ‘Yes.’
Romeo save me; they’re tryin’ to tell me how to feel.
This love is difficult, but it’s real.
Don’t be afraid; we’ll make it out of this mess.
It’s a love story – baby just say ‘Yes.’
Oh.
I got tired of waiting,
Wondering if you were ever comin’ around.
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town.
And I said,
“Romeo save me – I’ve been feeling so alone.
I keep waiting for you but you never come.
Is this in my head? I don’t know what to think-”
He knelt to the ground and pulled out a ring and said,
“Marry me, Juliet. you’ll never have to be alone.
I love you and that’s all I really know.
I talked to your dad, go pick out a white dress;
It’s a love story – baby just say ‘Yes.’
Oh, oh.
We were both young when I first saw you…

Fish

Fish: "Add a touch of nature to your page with these hungry little fish. Watch them as they follow your mouse hoping you will feed them by clicking the surface of the water."

BFF


SALAM SEMUA~
apa khabaq?
sihat?>
for your information i sehad,hee,
today,aku nk crita psey my bff.
sila tngok gmbaq di bawah ya,

yng ni nama dia MOHD SHAHRUL NAIM B.SAAD
aku dok pnggey dia shahrul
kadang2 pnggey dia saad,hahahah
stu klas ngn aku,hee turun kls,hahah
P/S:yng sebeklah dia sesat mna xtaw,haha














yng ni lak nama dia NUR AZZA BT MAHAZIR,
dok pnggey dia azza,
sama kls and trun kls
failed MATHEMATICS :((
HAHHA,.












                                                   
 
NUR SHAHIRAH BT ROSIDI
pnggey dia shahirah ja,
ank tauke kantin SEKOLAH KEBANGSAAN SERI PERDANA,
kaya tuh,haha,
untung dpt kwn ngn orng kaya
same class,
tp dia turun sbb pa tetaw,
hahah,
                                                                                








 HANNAN SOFIA 
nma pak dia pa tetaw
haha
bru bff ha nih,
haha
lain kls,
kls no 1'
pndai oo,,
HAHA,
just pnggey dia hannan or hannan mabok,hahahah.


itu saja yng dpt aku ceritakan , hope you enjoyed read , bye3,











\

Homework oh homework!

ASSALAMMUALAIKUMWARAHMATULLAHHIBABAROKATUH

Apa khabaq smua ?
sihat ?
Aku shat ja,
hee.
 Today,aku nk cta psey kerja skullah!
YA ALLAH!
bnyk GILA krja sekolah!
uurrrgghhh!!
cikgu bg krja sekolah mcm nk cuti setahun noh,>.<
HUHU,
krja sekullah yng siap = BAHASA MELAYU krtas yng ckgu bg-pemahaman and penulisan
yng x siap g  = BAHASA MELAYU didik,mesti bnyk,uh!!
Science yng belungguk mcm bukit,:P

ITU saja cqita yng aku smpai kan,bubye, and SELAMAT BERCUTI!